Om att blogga

Jag har förstått att det jag skriver här tolkas väldigt olika, eller så är jag otydlig, kan vara både och. Inte så knepigt egentligen, för vi är ju olika individer, och alla människor tolkar in information, väldigt varierande, beroende på vad vi har för inställning, erfarenhet, värderingar. Ja och det betyder ju att ingen varken skriver eller pratar på samma vis. Självklart så har jag ju gjort ett val med att ha en öppen blogg och då får jag ju stå för det, att jag ej vet vem som läser, vilket på något sätt är skönt, men då får jag såklart också ta att det jag sänder ut, går in på diverse vis. Jag vill vara ödmjuk, då man inte alltid har verktygen, vilket jag själv inte alltid har, eller har haft. Jag har valt att dela med mig av mitt liv här och mina erfarenheter, vilket jag tycker är väldigt roligt. Då jag brinner så mycket för mitt arbete med människan, så hoppas jag att kunna dela några kloka tankar till er, men även att ni kan ge mig kunskap också. Jag är också väl medveten om att man ibland följer bloggar, enbart för nyfikenhet, andra för att dem upplever att en blogg är givande, samt personutvecklande, vilket mitt egna syfte också är. Jag älskar när vi människor kan utbyta erfarenheter och lyfta varandra. Vi behöver jobba bort negativa tankar. Jag upplever att vi mår bättre av att ge varandra goda, positiva ord, och vara uppriktiga mot varandra. Om jag för exempel har en undran så vill jag gärna fråga, för att lära mig, ta in ny kunskap. Ibland kan man behöva fråga en person något, av andra skäl. Och då är det alltid bättre att ställa frågan direkt till personen, och det kan även vara för att undvika, att anta något. Det kan bli så himla fel och tokigt, på vägen annars. Information som misstolkas, går fram fel och skapar onödiga känslor.

Något jag har fått arbeta mycket med är att vara rak och ärlig, att ej skriva sms, om jag upplever något är jobbigt. Då skrivandet alltid har varit så okomplicerat, för mig, så har det också ofta varit en enkel utväg, när jag har känt mig exempelvis ledsen, för något, Idag jobbar jag fortfarande på att vara uppriktig, direkt mot personen.

Vi alla människor har styrkor, men även svagheter. Det är alltid så mycket enklare att prata om våra brister, känner ni igen det? Jag upplever att vi behöver bli mer ödmjuka inför oss själva, höja och ge oss själva beröm. Vi är så värdefulla, gör en massa bra saker varje dag, eller hur? Skriv gärna ner på små lappar, bra saker om dig själv, lägg i en korg. Ta fram och läs varje dag, påminn dig själv om hur bra du är. 🤍 🌟

Publicerat av

Delar med mig av mitt livliga och fantastiska liv, med min Sofie samt tre bonusbarn. 🤍✨ Kärleken för familj/vänner, inredning och träning genomsyrar, då och då. ✨

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s